مددکاری اجتماعی در کشور سوئد

مددکاری اجتماعی و آموزش آن در سوئد

مددکاری اجتماعی و آموزش آن در سوئد

آشنایی مختصر با سوئد

کشور سوئد با مساحت ۴۵۰۰۰۰ کیلومتر مربع، سومین کشور بزرگ اروپای غربی است. پایتخت این کشور استکهلم است و جمعیت آن حدود ۴/۹ میلیون نفر است. حکومت سوئد بر اساس پادشاهی مشروطه و دولت به شکل پارلمانی اداره می­گردد. ۸۰ درصد مردمان سوئد پیرو مذهب انجیل لوتری است. امید به زندگی در مردان ۷۹ سال و در زنان ۸۳ سال است. ۵۳ درصد سوئد را جنگل­های انبوه، ۱۱ درصد کوه­ها و ۹ درصد را دریاچه­ ها و رودخانه­ ها در برگرفته است.

تاریخچه مددکاری اجتماعی در سوئد

آموزش مددکاری اجتماعی در سوئد در سال ۱۹۲۱ (۱۹۴۴ در گوتنبرگ) آغاز شد. در سال ۱۹۲۷ به صورت منسجم و نظام­ یافته در دانشگا­ه­ها آموزش داده شد. در سوئد حدود ۳۰۰۰۰ هزار مددکار اجتماعی وجود دارد که در مقایسه با سایر کشورها از بیشترین تعداد نیروی مددکار اجتماعی برخوردار است؛ به عبارت دیگر:

  • از هر ۳۰۰ نفر، یک نفر در سوئد مددکار اجتماعی است؛
  • از هر ۶۰۰ نفر، یک نفر در بریتانیا مددکار اجتماعی است؛
  • از هر ۱۶۰۰ نفر، یک نفر در ایتالیا مددکار اجتماعی است؛
  • از هر ۶۵۰۰ نفر، یک نفر در اوگاندا مددکار اجتماعی است.

دپارتمان مددکاری اجتماعی سوئد ۱۲۰ کارمند و ۱۴۰۰ دانشجو دارد. دوره لیسانس مددکاری اجتماعی به مدت ۴ سال، سطح فوق لیسانس به مدت ۲ سال و سطح دکتری به مدت ۴ سال برنامه ­ریزی شده است. همچنین دوره ­های روان­درمانی به مدت ۳ سال و به صورت نیمه وقت و نیز دوره­ های آموزشی متنوع برای دانشجویان علاقمند برگزار می­گردد.

موضوعات و حوزه­ های مددکاری اجتماعی

مهمترین موضوعات پژوهشی در دپارتمان مددکاری اجتماعی سوئد شامل تحقیق در حوزه کودکان، جوانان و خانواده، محرومیت­های اجتماعی (فقر، آزار، بی­ خانمانی)، مراقبت اجتماعی با تأکید بر سالمندی و نا­توانی، جنسیت و تمایلات جنسی است اما در حال حاضر مهمترین موضوعات مباحثه­ ای و پژوهشی در مددکاری اجتماعی سوئد عبارت­ اند از: تعادل در کار خانوادگی و مراقبت، برابری جنسیتی، مهاجرت، آموزش، کودکان، حقوق بشر، مشارکت شهروندی، نابرابری و تبعیض نژادی. با توجه نیاز­ها و اولویت­های اجتماعی مطرح در جامعه سوئد حوزه­ های مددکاری اجتماعی بر رفاه کودک، مراقبت اجتماعی، خدمات اجتماعی، درمان سوء مصرف مواد مخدر و الکلیسم تمرکز دارد.

Reference

Nelson, A (2013). Social Work and Social Work Education in Sweden. Department of Social Work University of Gothenburg: 11- 24

گردآوری و ترجمه: کبری واعظی؛ عضو کارگروه روابط بین الملل وبسایت مددکاران اجتماعی ایرانیان
پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی ایران

رسانه تاب آوری ایران رسانه تاب آوری ایران
دکمه بازگشت به بالا